Slávnostná akadémia Gymnázia A. H. Škultétyho

Tak ako každý školský rok na Gymnáziu Augusta Horislava Škultétyho, aj tento sa ukončil slávnostnou akadémiou, t. j. oceňovaním tých najlepších z najlepších. Moderátori Laura Kováčová a Matej Hrubčo privítali žiakov, pedagógov a vážených hostí, medzi ktorými bol aj primátor mesta Veľký Krtíš Ing. Dalibor Surkoš a predsedníčka Spoločnosti A. H. Škultétyho Mgr. Mária Hroncová. Po úvodných príhovoroch nasledoval zaujímavý a rôznorodý program.

Ako prvý sa predstavil žiak 2. A triedy Martin Pavlov s famóznou hrou na klavíri, ktorého vystriedal jeho nemenej talentovaný spolužiak Jozef Tesery s hrou na harmonike. Jeho Ovčia koža nenechala pokojným ani jedného diváka a celé hľadisko ho podporovalo svojím potleskom. Učitelia a študenti gymnázia sa taktiež rozlúčili s pani profesorkou Gyurászovou a poďakovali jej za 28-ročné pôsobenie na našej škole a odovzdávanie vedomostí niekoľkým generáciám mladých ľudí. Po rozlúčke nasledovalo vystúpenie žiačok kvarty s hudobným číslom „Cup song“.

Po bujarom potlesku sa začalo oceňovanie najlepších študentov. Riaditeľské pochvaly si odniesli: Katarína Bojtošová z prímy, Radoslava Lekýrová a Barbara Nemčoková z kvarty, Jana Adamová a Gabriela Benyovicsová zo sexty, Diana Deáková, Kinga Gemerová, Viktória Kľuková, Karolína Kováčová a Lucia Kotianová z 1. A, Diana Stehlíková z 1. B, Katarína Moravčíková a Erika Skýpalová z 3. A. Po odovzdaní prvých cien sa predstavili ďalší talentovaní študenti a potom nasledovalo udeľovanie cien Osobnosť triedy a Športovec školy. Po nich na pódiu vystúpili študenti 3. A triedy s komickou scénkou v anglickom jazyku, ktorá pobavila nielen amerických študentov sediacich v hľadisku, no aj prítomných slovenských študentov a pedagógov.

Oceňovanie študentov pokračovalo udeľovaním Ďakovných listov riaditeľa školy, ktoré si odniesli dva tímy, a to študenti z 2. A za písanie projektov v anglickom jazyku a študenti z 3. A za reprezentáciu školy na celoslovenskej súťaži Veľtrh podnikateľských talentov. Ocenená bola aj Laura Kováčová z 3. A za úspešnú realizáciu projektu Čaj o piatej. Nasledovalo odovzdávanie Pamätných listov spoločnosti A. H. Š., ktoré si odniesli: Oliver Kukolík z kvarty, Ivan Strmý, Radoslav Bukov a Alexandra Ďurovová zo sexty, Andrej Barcík z 2. A, Radoslava Kečkárová, Erik Koncz a Patrik Koška zo 4. A. Študenti Kristián Toldy z 3. A a Barbora Kováčová zo 4. A si prišli prevziať Medailu Spoločnosti A. H. Š. za výborné výsledky na krajských a celoštátnych kolách olympiád. Následne sa prítomní hostia nechali unášať spevom Vanesy Fógelovej z 1. A, ktorú na klavíri sprevádzala spolužiačka Diana Stehlíková.

Zlatým klincom programu bolo oceňovanie najlepších absolventov školy primátorom mesta Veľký Krtíš. Zaujímavé finančné čiastky si nakoniec odniesli Adam Marenišťák a Jozef Mišt zo 4. A za výborný prospech, vzorné správanie a reprezentáciu školy, mesta a okresu na rôznych súťažiach počas celého štúdia. Ing. Dalibor Surkoš odovzdal cenu aj skupine študentov z 2. B za 1. miesto v celoštátnom kole súťaže Ukáž, čo vieš – bádateľské aktivity z fyziky a za účasť v medzinárodnom kole tejto súťaže v Bulharsku. Veríme, že ocenenia motivujú študentov, ktorí budú aj naďalej robiť nášmu gymnáziu dobré meno doma i vo svete.

Katarína Moravčíková

Fotogaléria