DEŇ POHYBU

Piatok 3. máj 2013 sa stal na našej škole "Dňom pohybu". V tento deň sme pod vedením vynikajúcich cvičiteliek poriadne rozhýbali svoje telá. Pozvanie ochotne a s úsmevom na tvári prijali profesionálne inštruktorky Martina RimóciováErika Miháliková.

Cieľom bolo osloviť a rozhýbať študentov všetkých ročníkov aj mimo hodín tradičnej telesnej výchovy. Na ploche si kvalitne zaskákalo a zatancovalo cca. 50 vybraných účastníkov. Kedže bolo potrebné rešpektovať aj kapacitu telocvične ☺ urobili sme výber 5 žiakov z triedy.

Cvičilo sa v štyroch 20 minútových blokoch, v rytme zumby s Erikouv rytme aerobiku, taebo a pilates s Maťou . Všetci účastníci dostali poriadne zabrať, výsledkom čoho bol nielen úsmev na ich tvári, ale aj skvelý pocit na duši, že zažili a vyskúšali pre mnohých nové druhy pohybových aktivít.

Počas celého podujatia bolo k dispozícii stanovište RÚVZ vo Veľkom Krtíši – Poradňa zdravia, kde si mohli dať športovci aj diváci odmerať krvný tlak a pulz, percento tuku, využiť určenie BMI aj nechať si od odborne poradiť. Za spoluprácu ďakujeme MUDr. Janke Adamovej a Zlatici Foltánovej. Našou pohybovou aktivitou sme sa súčasne zapojili do kampane „Vyzvi srdce k pohybu“.

Spestrením programu bola bohatá tombola, ktorú si študenti zorganizovali z vlastných zdrojov a darov rodičov, či známych. Na organizácii sa aktívne podieľala aj Rada rodičov pri GAHŠVK, za čo veľmi pekne ďakujeme. Vďaka tomu bol pre cvičiacich pripravený bohatý pitný režim, ovocné osvieženie aj sladká odmena na doplnenie energie ☺
Poďakovanie patrí študentkám septimy, ktoré stáli pri zrode myšlienky a organizácii celkovej, ale aj všetkým kolegom, ktorí poskytli pomocnú ruku v priebehu celého podujatia.

Veľmi pekne ďakujeme inštruktorkám Erike a Maťke, tešíme sa na ďalší ročník tohto nového podujatia v našej škole ☺  

Mgr. Miroslava Čopová

Fotogaléria