GYMNÁZIUM NA KORČULIACH

Záver decembra bol pre žiakov triedy PRIMA netradičný tým, že sa okrem klasického vyučovania zúčastnili aj kurzu korčuľovania.
Kurzom si tak naši najmladší študenti spestrili predvianočný čas v termíne od 15. do 19. decembra 2014.

Počas celého týždňa usilovne načúvali a postupne zdokonaľovali základné korčuliarske techniky – chôdzu, brzdenie, vykreslenie citrónov, jazdenie v oblúku, jazdu vzad, dokonca aj prekladanie vpred a vzad i mnoho súťaží. Začiatky boli ťažké, tak ako pri všetkom. Ľad bol spočiatku tvrdý oriešok, aj tvrdé pristátia. Nádejní korčuliari sa však nenechali odradiť a svojou pracovitosťou a húževnatosťou s úsmevom na tvári dokázali prekonať všetky nástrahy ľadovej plochy. Bola radosť sledovať pomalé, postupné napredovanie a zlepšovanie sa. Všetkým patrí veľká pochvala.

Tešíme sa, že sme takto hravou formou prispeli k zlepšeniu korčuliarskej gramotnosti našich žiakov, veríme že pohyb na ľade bude odteraz pre nich. Veď mať možnosť využívať počas vyučovania Malý zimný štadión nie je v každom meste samozrejmosť, preto by sme v začatej tradícií korčuliarskych kurzov radi pokračovali aj v nasledujúcich rokoch.

Mgr. Miroslava Čopová

Fotogaléria