Deň narcisov – 15.4.2016

Deň narcisov – 15.4.2016 – bol ako tradične dňom, kedy študenti Gymnázia A.H.Škultétyho pod vedením RNDr. Dariny Kortišovej organizovali zbierku na podporu onkologicky chorých pacientov. Zbierky sa zúčastnili triedy 2.B a 1.A. Vyzbierali sme spolu 1943,71 eur. Najviac vyzbierali dievčatá z 2.B triedy – Emka Černáková a Dominika Botošová – 314 euro, druhí boli chlapci z 2.B triedy – Rudo Rimóci a Ján Drugda – 243,45 euro, tretí skončili chlapci tiež z 2.B triedy – Ján Krahulec a Christopher Lauko – 162,15 euro.
Srdečne im blahoželáme.
Podľa výslednej sumy nezaostávali ani ostatní žiaci, za čo im srdečne ďakujeme a zároveň ďakujeme aj všetkým obyvateľom Veľkého Krtíša a okolia za finančný príspevok, ktorý sme poslali Lige proti rakovine, ktorá prerozdeľuje získané prostriedky pre onkologických pacientov na celom Slovensku.

Niečo z histórie - Dňa narcisov: (rok – vyzbieraná suma):

Spomínanej zbierky sa zúčastňujeme od prvého ročníka, to znamená už dvadsať rokov. Boli sme jednou z prvých škôl na Slovensku, na ktorej sa začal učiť predmet – Onkologická výchova. Pravidelne sa zúčastňujeme prednášok, organizovaných Ligou proti rakovine v mesiacoch jún a september pre školy z celého Slovenska. Okrem toho, že na týchto celoslovenských stretnutiach sa porozprávame o akciách, ktoré organizujeme v školách, sa študenti na prednáškach stretnú s lekármi onkológmi, oboznámia sa s najnovšími poznatkami vo výskume onkologických ochorení, s preventívnymi opatreniami proti onkologickým ochoreniam, a organizáciami, ktoré sa starajú o onkologických pacientov.
Zúčastňujeme sa pochodu „AVON proti rakovine prsníka“, v rámci ktorého sa ľudia po celom svete pravidelne každý rok vydávajú do ulíc, aby podporili spoločný cieľ – boj s touto zákernou chorobou. Pochod sa uskutočňuje od roku 2009 v mestách Bratislava a Košice.
Organizujeme

Prajem svojim študentom veľa elánu a chuti do ďalších aktivít v spolupráci s Ligou proti rakovine!


RNDr. Darina Kortišová