Náboj 2018

Dňa 23.3.2018 sme sa zúčastnili medzinárodnej matematickej súťaže Náboj v Bratislave v budove ÚPCe, kde sme si porovnávali svoje zručnosti so študentmi z Česka, Poľska, Rakúska, Nemecka, Maďarska, a Veľkej Británie.

Po príchode na miesto konania sme sa zaregistrovali a dostali balíčky s občerstvením. Po tom, ako sme boli usadení medzi približne 200 tímov zo Slovenska, nám boli odovzdané organizačné pokyny a následne sme začali pracovať. Dvojhodinová súťaž sa napriek túžbe po víťazstve každého tímu niesla v priateľsky pokojnom duchu. Po dobojovaní sme boli vyzvaní zúčastniť sa vyhodnotenia a neskôr spoločného obedu v priestoroch jedálne Fakulty elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity. Naše družstvo v zložení : J. Bartoš, L. Čierny, R. Bukov ( oktáva ), P. Huďanová (4.B) a D. Koštial(3.A)vyhodnotili v silnej konkurencii na peknom 74 mieste .

Súťaž Náboj je spojená taktiež s klubom Trojstenu, ktorý ponúka zaujímavé prednášky z oblastí matematiky, fyziky a informatiky. K nim sa pripája prespávačka a celodenná hra, pri ktorej môžete spoznať kopu ľudí s rovnakým zameraním a navzájom si v budúcnosti pomáhať. Organizátori klubu Trojstenu sú zmesou študentov z najprestížnejších vysokých škôl na Slovensku, teda sa s nimi môžete porozprávať nielen o závažných vedeckých problematikách ale aj o študentskom živote na týchto školách v súčasnosti. Ak si myslíte, že matematika, fyzika a informatika sú zaujímavé, tak súťaž Náboj a klub Trojstenu sú veci, ktoré by ste si nemali nechať ujsť.