0lympíáda ľudských práv

Dňa 3. decembra 2018 sa na Gymnáziu Augusta Horislava Škultétyho vo Veľkom Krtíši uskutočnilo školské kolo Olympiády ľudských práv.
Táto súťaž pozostáva z vedomostného testu týkajúceho sa ľudských práv a ústnej časti, na ktorej žiaci diskutujú, vyjadrujú svoje postoje k aktuálnym ľudskoprávnych otázkam.
Tak, ako počas predchádzajúcich ročníkov i teraz porotu tvorila vyučujúca spoločne so všetkými súťažiacimi, ktorí sa na základe prebiehajúcej diskusie k daným témam navzájom hodnotili.
Na základe takéhoto hodnotenie napokon školské kolo vyhrala Lea Bečkeiová zo 4. A triedy, ktorá si po ústnej časti udržala svoj náskok z písomnej časti, na 2. mieste sa umiestnil Nikolas Zúbek z 3. A triedy, ktorého silnou stránkou bola najmä ústna časť súťaže a stupne víťazov doplnil Armand Majer tiež z 3. A triedy.
Všetkým gratulujeme a víťazke želáme veľa šťastia na krajskom kole OĽP. Pochvalu si však zaslúži všetkých 25 účastníkov školského kola, ktorí preukázali dobré vedomosti z oblasti ľudských práv, spoločensko-politický prehľad i schopnosť kultivovane prezentovať svoj vlastný postoj k celospoločenským problémom.