Pohár riaditeľky SOŠ Želovce

Dňa 3. apríla 2014 vo štvrtok sa konal 6. ročník turnaja o Pohár riaditeľky SOŠ v stolnom tenise. Organizátorom bola Stredná odborná škola Želovce, kde žiakov v miestnej telocvični privítala príhovorom riaditeľka SOŠ Ing. Andrea Ďuricová.
Hralo sa podľa platných pravidiel stolného tenisu a propozícií. Štartovali 2-členné zmiešané družstvá (žiak-žiačka) stredných škôl z okresu Veľký Krtíš.

Po technických a organizačných inštrukciach začal súboj na hracích stoloch podľa rozpisu zápasov. Každý hráč odohral 5 zápasov. Hralo sa na dva sety do jedenásť, s dvojbodovým rozdielom.
Naša škola, Gymnázium A.H. Škultétyho Veľký Krtíš postavila 2 dvojčlenné-zmiešané družstvá. Prvé družstvo tvorila dvojica Dávid Kušický a Louise Mária Adamová z IV.B triedy. Druhé družstvo tvorila dvojica Róbert Máč z III.A a Lívia Toldyová z III.B.
Na záver vydareného dňa pri slávnostnom vyhodnotení, odovzdala pani riaditeľka pohár, diplom a zlaté medaile víťazom turnaja Róbertovi Máčovi a Lívií Toldyovej, ktorí spolu nahrali 8 víťazstiev a 2 prehry. Strieborné medaily a diplom si domov odniesla dvojica Dávid Kušický a Louise Mária Adamová, ktorí nahrali 7 víťazstiev a 3 prehry. Na treťom mieste sa umiestnila dvojica zo Strednej odbornej školy vo Veľkom Krtíši Alex Mika a Vanesa Skubeňová.

Družstvá svojim výborným umiestnením urobili radosť najmä sebe a odniesli si odmeny. Prvé dve družstvá však potešili aj v edúceho tímu Mgr. Branislava Kortiša, ktorý sa im poďakoval za vzornú reprezentáciu školy. Na konci školského roka budú žiaci odmenení v oblasti záujmovej činnosti a reprezentácií školy v športe. Turnaj je celkovo hodnotený z pohľadu žiakov veľmi pozitívne a s radosťou očakávajú ďalší ročník.

Lívia Toldyová, III.B

Fotogaléria