Vianočná Budapešť

V rámci voliteľného predmetu Podnikanie v cestovnom ruchu si študenti otestovali nadobudnuté zručnosti zorganizovaním jednodňového výletu do Budapešti. Návšteva hlavného mesta je v adventnom čase o to atraktívnejšia, že si môžu turisti prehliadnuť významné pamiatky a vychutnať aj predvianočnú atmosféru. My sme si zvolili termín 10. december 2012.
Dopoludnia sme navštívili mestskú časť Buda na pravom brehu rieky Dunaj. Prezreli sme si Budínsky hrad a Rybársku baštu. Potom sme sa presunuli do časti Pešť, ktorá leží na ľavom brehu Dunaja. Pozdĺž Andrássyho bulváru sme si prezreli jeden z najväčších termálnyh komplexov v Európe - kúpele Széchényi, námestie Hrdinov, Maďarskú štátnu operu, možstvo hudubných a kultúrnych inštitúcií, až po baziliku sv. Štefana. Potom sme sa presunuli na nám. Vorosmárty a nechali sme sa unášať čarom tradičných vianočných trhov - vôňou škorice, medu, trdelníkov a pod.

Cestou späť sme sa s nami lúčila Budapešť vo vianočom osvetlení, bola to radosť pozerať a preto sa už teraz tešíme na Vianoce 2013  

Mgr. Miroslava Čopová

Fotogaléria