Okresné kolo a krajské kolo v cezpoľnom behu žiakov základných a stredných škôl

V piatok 15. 10. 2018 sa za slnečného počasia uskutočnilo okresné kolo v cezpoľnom behu žiakov základných a stredných škôl okresu Veľký Krtíš. Táto postupová súťaž, ktorú vyhlasuje MŠVVaŠ SR a Slovenská asociácia športu na školách, sa teší veľkej obľube, čomu zodpovedala aj bohatá účasť pretekárov zo ZŠ okresu, osemročného gymnázia a troch stredných škôl. Je to prvé podujatie v novom školskom roku v kalendári športových súťaží spomenutých vyhlasovateľov.

Pretekári boli rozdelení do dvoch vekových kategórií, osobitne dievčatá a chlapci. Prvú tvorili žiaci a žiačky narodení 1. 1. 2003 a mladší. Druhú študenti a študentky narodení 1. 1. 1999 a mladší. Našu školu úspešne reprezentovali chlapci v oboch kategóriách. V prvej súťažili žiaci z kvarty Šimon Brna, Michal Cibuľa a Peter Choboda. Počínali si úspešne, keď v silnej konkurencii skončili ako štvrté najlepšie družstvo v okrese z celkového počtu 12 ZŠ.

V druhej kategórii družstvo našich chlapcov zvíťazilo nad žiakmi zo SOŠ Veľký Krtíš. Na treťom mieste skončili žiaci zo SOŠ v Želovciach. Víťazné družstvo v zložení Oliver Buris, Sebastián Húšťava a Peter Tuček si zároveň vybojovalo postup do vyššieho kola, ktoré sa konalo 18. 10. 2018 v Žiari nad Hronom. V krajskom kole Sebastiána Húšťavu nahradil Christopher Ohajda z II.B triedy. Takmer päťkilometrovú trať zvládli naši bežci nad očakávanie dobre. Vo veľmi silnej konkurencii najlepšie trénovaných pretekárov banskobystrického kraja sa nestratili. Náš najlepší Oliver Buris dlho udržiaval tempo na špici pelotónu a nakoniec obsadil výborné 13. miesto. Ďalší dvaja naši pretekári sa umiestnili v druhej polovici štartovného poľa. Christopher Ohajda na 26. mieste a Peter Tuček hneď za ním na 27. mieste. V súťaži škôl im to vynieslo 6. miesto z trinástich najlepších stredných škôl banskobystrického kraja, čo je najlepšie umiestnenie za posledné roky.

Za bojovného ducha a vzornú reprezentáciu školy na okresnom ako aj na krajskom kole všetkým účastníkom srdečne gratulujeme a prajeme hlavne veľa zdravia a obhájenie výsledkov.

Fotogaléria