22. apríl - Svetový deň Zeme

Pravidelne každý rok si ľudia na celom svete 22. apríla pripomínajú Svetový deň Zeme. Ani naša škola nie je výnimkou. Čo by sme to boli za gymnazistov, keby sme nepriložili ruku k dielu aj my, aby sme našu prekrásnu zem, na ktorej žijeme, skrášlili.

Posledné roky sa na našom gymnáziu organizuje veľké upratovanie areálu školy. Táto akcia má veľký význam, ale aj úspech v očiach našich študentov a profesorov. Každá trieda dostane vyčlenený úsek a má ho za úlohu čo najlepšie poupratovať, samozrejme, pod dozorom triedneho profesora. Aj my, žiaci III. B triedy, vedení Mgr. Branislavom Kortišom, sme si koncom apríla vyhrnuli rukávy a vyčistili sme zverený úsek okolia školy od lístia, suchých konárov, skál, papierov, plastov, vyhrabali suchú trávu... Každý priložil svoju ruku k dielu. Bohužiaľ, práce máme stále neúrekom (aj vďaka niektorým z nás i našim spoluobčanom, pre ktorých je príroda smetným košom), ale všetko sme spolu hravo zvládli.

Spoločná práca okolo našej školy nás baví, avšak je len v našich rukách a „hlavách“, v akom prostredí sa vzdelávame a ako si ho budeme udržiavať, aby bolo čisté po celý rok.

S láskou k prírode vaši gymnazisti.

Katarína Baltová a Zuzana Šišková z III. B

Fotogaléria