Olympiáda ľudských práv

Dňa 10. decembra 2013 sme si pripomenuli Medzinárodný deň ľudských práv. Pri tejto príležitosti sme na našej škole zorganizovali školské kolo Olympiády ľudských práv.

Do súťaže sa zapojilo 19 žiakov, ktorí prejavili veľmi dobré vedomosti v prvej časti súťaže, ktorou bol vedomostný test z oblasti ľudských práv a v druhej časti, ústnej časti olympiády, zas preukázali, aký majú dobrý prehľad v spoločensko-politickej oblasti, ukázali , ako sa vedia postaviť ku riešeniu každodenných problémov, k porušovaniu ľudských práv u nás i vo svete.

Všetci účastníci si zaslúžia pochvalu za prejavené vedomosti, zručnosti a či za to, akým spôsobom dokážu prejavovať svoje postoje k celospoločenským problémom. No na základe bodovania, predsa len niektorí boli lepší a v celkovom hodnotení sa umiestnili takto:
   1. miesto – Lucia Mrázová zo septimy
   2. miesto – Zuzana Šišková z III. B triedy
   3. miesto – Samuel Panenko z oktávy

Víťazke gratulujeme a želáme jej, aby úspešne reprezentovala našu školu na krajskom kole, ktoré sa uskutoční vo februári 2014 a nadviazala tak na doterajšie úspechy našich žiakov. Veď do Olympiády ľudských práv sa naša škola zapája od jej počiatku a v predchádzajúcich pätnástich ročníkoch tejto súťaže, sa našim žiakom veľakrát podarilo prebojovať sa na celoštátne kolo a tam úspešne reprezentovať Gymnázium A. H. Škultétyho.

Práve pri tejto príležitosti v minulom školskom roku minister školstva SR, pán Čaplovič, udelil PhDr. Miroslave Babicovej ďakovný list za dlhoročnú úspešnú prácu so žiakmi.

Napísala Mgr. Horváthová