Vynikajúci úspech na fyzikálnej olympiáde.

Aj tento školský školský rok sa naši študenti zapájajú do rôznych vedomostných olympiád. Nevinímajuc ani fyziku. Po absolvovaní školského kola v kategórii A postúpili súťažiaci do krajského kola, ktoré prebehlo dňa 4.2.2015 na FPV UMB v Banskej Bystrici.

Zúčastnili sa ho najlepší študenti fyziky z kraja, z toho boli dvaja študenti z nášho gymnázia. Z 3.A Jozef Mišt a z oktávy skúsenejší Ľuboš Krnáč.

Jozef Mišt skončil na piatom mieste, no on bude mať možnosť ešte aj o rok vylepšiť si svoje umiestnenie.

Ľuboš Krnáč, pod dlhoročným vedením Mgr. Jaroslava Horvátha uspel na nádhernom 1.mieste. Je to zároveň postupové miesto na republikové kolo, ktoré sa uskutoční v apríli.

Ľuboš Krnáč sa zúčastnil aj sústredenia 16.11.- 21.11. 2014 v Terchovej. Toto sústredenie organizovala Jednota slovenských matematikov a fyzikov v spolupráci so Slovenskou komisiou fyzikálnej olympiády a spoločnosťou KVANT. Sústredenie bolo zamerané na pomoc riešiteľom FO a kandidátom na výber do družstva SR na European Union Science Olympiad. Ako ukázala táto súťaž, sústredenie mu pomohlo a po víťazstve v kategóriách C,B uspel aj v najstaršej kategórii A.

Držíme palce na republikovom kole.