Gaudeamus Nitra 2016

Dňa 4.10. 2016 sme sa zúčastnili Európskeho veľtrhu pomaturitného vzdelávania Gaudeamus. Išli sme triedy - sexta, 3.B a 3.A a 4.A.
Gaudeamus je vlastne podujatie, kde môžeme nájsť vystavovateľov z rôznych škôl, či už slovenských alebo zahraničných. Každý má svoj stánok, kde majú svoje plagátiky, informácie o danej škole a niekde dokonca aj experimenty. Samozrejme, nesmiem zabudnúť na ochotných ľudí, ktorí vám z radosťou odpovedajú na vaše otázky.

Pre niektorých z nás to tam možno nemalo celkom význam, pretože už sú rozhodnutí na akú VŠ chcú ísť, no pre tých čo ešte rozhodnutí nie sú to bolo nápomocné. Pochopiteľne, nebolo to tak, že človek vybehol z areálu Agrokomplexu (tam to bolo umiestnené) a presne vedel čo bude v živote robiť, aj keď nejaký ten nápad mu určite vnuklo.

Jediná vec čo sa mi nepáčila bolo obrovské množstvo ľudí napchaných v jednej hale. Avšak, to je vec, ktorá sa asi nedá ovplyvniť.
No a ako to už dobrým zvykom býva, išli sme po výstave pozrieť mesto Nitra a do obchodného centra Mlyny. To už si myslím že nie je potrebné ďalej opisovať :)
Na záver by som povedal len toľko, že ísť tam určite nie je škoda a odporučil by som to všetkým nerozhodnutým!

Matej Hrubčo, septima