Návšteva hvezdárne

Dňa 16.5.2014 sa žiaci kvarty a 1.A triedy zúčastnili exkurzie v Krajskej hvezdárni a planetáriu M. Hella v Žiari nad Hronom.
Prvá časť programu pozostávala z audiovizuálneho pásma - Náš pohľad na oblohu - v planetáriu, kde sa na pol guľovú kupolu s priemerom desať metrov premieta Slnko, Mesiac, hviezdy, planéty a ďalšie objekty, viditeľné voľným okom.

Druhá časť programu pozostávala v prednáškovej sále, z videofilmu o Slnečnej sústave a následnej besedy k uvedenému .
Tretím bodom programu a akýmsi vyvrcholením návštevy žiakov mal byť pobyt v pozorovateľni, kde sa v prípade priaznivého počasia uskutoční pozorovanie Slnka spojené s výkladom odborných pracovníkov. Pretože v čase našej exkurzie nám počasie neprialo a po celý čas pršalo prebehol výklad s odborným pracovníkom v prednáškovej sále a k priamemu pozorovaniu Slnka sme sa nedostali.

Ďalším našim cieľom bol Zvolen a návšteva panoramatického 3D kina v Europe Cinemas. Žiaci mali dve hodiny voľný program ktorý venovali obedu, prehliadke mesta Zvolen z ktorej sa vrátili poriadne premočení a museli venovať pár mincí na nákup s uchého oblečenia.
Záverom našej exkurzie bola návšteva panoramatického 3D kina a filmu Rio 2. 3D kino ponúka očarujúci divácky zážitok. Poskytuje pôsobivú 3D skúsenosť, ktorá zaručuje realistické farby a ostrosť, jasný obraz z každého miesta v kine. Žiaci mali pasívne okuliare s filtrovacími sklami, ktoré sú presne naladené na tieto rozdiely a tým zabraňujú každému oku vidieť snímky určené pre druhé oko. Mnohí z nás navštívili 3D kino po prvýkrát preto bol zážitok o to väčší. Po skončení filmu sme nasadli do autobusu, vrátili sa domov a napriek nepriaznivému počasiu sme boli plní dojmov z návštevy hvezdárne a kina.

Fotogaléria