KRAJSKÉ KOLO GEOGRAFICKEJ OLYMPIÁDY

Po úspešnom absolvovaní školského kola geografickej olympiády kat.Z sa na krajské kolo do Banskej Bystrice prebojovali traja naši študenti: Monika Trebuľová –II.A, Norbert Horn –IV.A a Armand Majer – I.A trieda.

Súťaž sa uskutočnila 24. marca 2017 na Univerzite Mateja Bella, kde sa účastníci súťaže mohli najprv oboznámiť s možnosťami štúdia na Katedre geografie a geológie. Veľmi poučné bolo zhliadnutie videoukážok z exkurzií v Gruzínsku či na Maledivách, ktoré sa na katedre uskutočnili v uplynulých rokoch.

Potom nasledovala hlavná časť – teoretický test. Kým v školskom kole ho študenti písali online formou cez internet, v krajskom kole už museli byť prítomní osobne všetci postupujúci. Zmerali si sily vo vedomostiach z fyzickej, regionálnej či socioekonomickej geografie. Dôraz sa kládol najmä na správne vyvodzovanie geografických javov a vzájomných súvislostí.

Všetkým riešiteľom srdečne blahoželáme a prajeme veľa študijných úspechov, zvlášť Monike Trebuľovej – II.A, ktorá sa stala úspešnou riešiteľkou krajského kola.
Po ceste domov sme neodolali peknému jarnému počasiu a geografické vedomosti sme zúročili v praxi. Náučným chodníkom sme vystúpili sme na Pustý hrad pri Zvolene, odkiaľ sa nám naskytli čarovné výhľady nielen na mesto Zvolen a okolité obce, ale aj na majestátne pohoria a ich vrcholy i na čerstvo rozkvitajúce rastliny. Bol to príjemný geografický deň.

Mgr. Miroslava Čopová – vyučujúca geografie

Fotogaléria