Kurz na ochranu života a zdravia – človeka a prírody

Študenti 3.A , 3. B a septimy absolvovali v mesiaci september Kurz na ochranu života a zdravia – človeka a prírody vo Vysokých Tatrách. Kurz sa konal 16. – 20 septembra 2013 a ubytovaní boli, tak ako aj v predchádzajúcich rokoch v  zariadení Škola v prírode Detský raj v Tatranskej Lesnej.

Cieľom kurzu bolo nielen vzdelávanie sa , ale aj  praktické overovanie vedomostí a zručností v oblasti ochrany života a  zdravia, ako aj spoznávanie krás Slovenska.

Počas celého týždňa sme vzhľadom na vrtochy počasia museli plánovaný program priebežne upravovať. Napriek tomu sme absolvovali aklimatizačnú vychádzku okolo Štrbského plesa, túru zo Štrbského plesa na Popradské pleso, z Hrebienka cez Studenovodské vodopády na Rainerovu a Zamkovského chatu.
Navštívili sme Múzeum TANAPu v Tatranskej Lomnici a poučná a zaujímavá bola beseda s členom Horskej záchrannej služby vo Vysokých Tatrách – p. Černickým.

Na záver pobytu sme ešte navštívili mesto Poprad a potom sme sa s množstvom zážitkov a pekných spomienok šťastlivo vrátili späť do V. Krtíša.

Fotogaléria