MALIAR NOVOHRADU 2018

6. novembra sme sa zúčastnili slávnostného vyhodnotenia 5. ročníka výtvarnej súťaže Maliar Novohradu Ľudovít Kubáni 2018. Žiaci prímy a sekundy pod vedením Mgr. Martiny Demeterovej a Mgr. Lívie Cibuľovej výtvarne spracovali dve témy: národné a kresťanské dejiny, legendy, príbehy, povesti a osobnosti; môj voľný čas.
Šestnásť mladých výtvarníkov úspešne reprezentovalo naše gymnázium, a preto sa nám podarilo získať Putovný pohár primátora mesta Veľký Krtíš, ktorý prevzal riaditeľ Mgr. Jaroslav Horváth.
O výhru sa zaslúžila najmä Kristínka Resutíková, ktorá získala 1. miesto v 2. kategórii (vek 10 – 12 rokov) za prácu s názvom Tajomný oravský hrad – legenda o Dončovej žene. V rovnakej kategórii sa na 3. mieste umiestnila Korina Ďuricová, ktorá nakreslila portrét nášho najznámejšieho zbojníka Jura Jánošíka.
Obom dievčatám gratulujeme a želáme im do budúcnosti ešte veľa tvorivých nápadov. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník súťaže, ktorú organizuje Miestny odbor Matice slovenskej vo Veľkom Krtíši pod záštitou primátora mesta Veľký Krtíš.

Fotogaléria