CESTOVNÝ RUCH SI NÁS BAVÍ

3. miesto na republikovom kole - „Môj projekt pre región“
Tento školský rok bol mimoriadne úspešný pre študentov voliteľného predmetu Podnikanie v cestovnom ruchu. Urobili nám veľkú radosť na všetkých súťažiach, ktoré tento zaujímavý študijný program ponúka. V apríli to bola celoslovenská súťaž tímov „Vitajte v našom regióne“ v Žiline, odkiaľ si kolektív našich študentov (CK Lazy tour) priniesol zaslúžené víťazstvo.
V máji nám opäť veľkú radosť urobilo víťazstvo v krajskom kole v súťaži jednotlivcov: „ Môj nápad pre región“. Našu školu i okres reprezentovala študentka II.A triedy : LAURA KOVÁČOVÁ. Jej úlohou bolo prezentovať a obhájiť konkrétny projekt, ktorý sama navrhla a pripravila. Pomocnú ruku podali aj spolužiaci, ktorí Lauru po celý čas podporovali a pomáhali jej. Táto súťaž je výnimočná tým, že ponúka študentom možnosti zdokonaliť si propagačné a komunikačné zručnosti, a zároveň dáva príležitosť zviditeľniť región, pamiatky, remeslá, atrakcie či iné zaujímavosti. Jeho snahou je podporiť rozvoj lokálneho cestovného ruchu.

Laura prišla s návrhom zorganizovať v našom meste kultúrno-spoločenské podujatie: „ČAJ O PIATEJ S NAŠIMI RODÁKMI“, čím by chcela poukázať na život známych ľudí z nášho regiónu, oboznámiť a inšpirovať verejnosť, motivovať mládež, spropagovať zaujímavé miesta nášho regiónu prostredníctvom zážitkov pozvaných hostí. Pre verejnosť to bude príležitosť na príjemné popoludnie, s možnosťou vypočuť si zaujímavé príbehy spájajúce pozvaných hostí s rodným krajom. Podujatie navrhla obohatiť kvízom, súťažami a autogramiádou. O tom, kto prijal pozvanie a kedy sa podujatie uskutoční budeme priebežne informovať. Odborná porota vyzdvihla túto peknú myšlienku, odporučila ju dotiahnuť k realizácii a zároveň jej udelila 1.miesto v krajskom kole s postupom do celoslovenského kola, ktoré sa uskutočnilo 10. júna 2015 v Banskej Bystrici, pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a tiež odboru cestovného ruchu VÚC BB. O svojich kvalitách nás Laura presvedčila aj v republikovom kole. V hlavnej kategórii súťaže jednotlivcov „ Môj projekt pre región“ získala krásne 3. miesto.

Laure srdečne GRATULUJEME k dosiahnutým úspechom a zároveň ĎAKUJEME za vzornú reprezentáciu školy, okresu i kraja. Prajeme ešte veľa kvalitných nápadov, tvorivých chvíľ a chuti do práce :)

Zároveň by sme chceli vyjadriť vďaku osloveným sponzorom a niekoľkým mestským a regionálnym kultúrno – spoločenským subjektom za spoluprácu, pomoc a podporu. Ďakujeme :) Privítame aj návrhy a akúkoľvek pomoc od čitateľov, ktorí vedia pomôcť pri organizácii, či propagácii podujatia alebo nám vedia odporučiť výnimočných ľudí zo svojho okolia, a dotiahnuť realizáciu akcie do úspešného konca, bude nám potešením. Za vaše tipy a návrhy vopred ďakujeme.

Pôsobenie našich študentov na súťažiach v cestovnom ruchu nás neustále presviedča o tom, že náš región určite má potenciál vhodný pre rozvoj lokálneho cestovného ruchu. Veľmi by sme si želali, aby vyššia návštevnosť a spoznávanie miestnej krajiny boli väčšou samozrejmosťou pre miestnych obyvateľov a snáď čoskoro aj pre širokú domácu a zahraničnú klientelu.

Fotogaléria