Letná škola tenisu a sieťových technológií

Gymázium A. H. Škultétyho ponúklo deťom vo veku od 10 do 15 rokov možnosť zaujímavo prežiť 5 dní letných prázdnin absolvovaním "Letnej školy tenisu a sieťových technológií".
15.7.2013 o 800 sa prvý krát stretli účastníci letnej školy, aby spolu prežili 5 dní plných fyzického pohybu, striedaného s cvičením mozgových buniek. Tenis skombinovaný s prácou s počítačmi tvoril denný program detí - účastníkov letnej školy.  

Každý deň letnej školy začínal na tenisovom kurte, kde sa účastníci naučili pravidlá tenisu, techniku tenisových úderov a samozrejme, všetko použili pri hre.

Po dva a pol hodinovom tenisovom tréningu a účastníci presunuli do počítačových učební gymnázia, kde si najprv vyskúšali zložiť počítač a nainstalovať naň operačný systém. V ďalších dňoch si osvojili ako zapojiť počítače do lokálnej počítačovej siete - vyrobiť potrebné sieťové káble a nakonfigurovať jednotlivé počítače.
Neskôr pripojili svoju lokálnu počítačovú sieť do internetu. Tu sa naučili pripojiť a nakonfigurovať router. No a nakoniec sa naučili spustiť a nastaviť wi-fi sieť.

Posledný deň si účastníci zmerali svoje sily v tenisovom turnaji, overili svoje vedomosti formou kvízu a zabavili sa pri turnaji v hraní sieťových hier.

Veríme, že sa deťom táto akcia páčila a v budúcnosti sa letná škola stane pravidelnou súčasťou prázdninového života čo najväčšieho počtu potenciálnych žiakov našej školy.

Fotogaléria