Lyžiarsky výcvik 2016

Začal sa druhý polrok školského roka a s ním nadišiel aj čas na lyžiarsky výcvik. Všetci boli nadšení a nevedeli sa dočkať chvíle keď nasadnú do autobusu plného svojich priateľov.

Cesta na Oravu bola pomerne dlhá, no kým sme sa rozprávali so spolužiakmi, čas ubehol ako voda. Keď sme prišli zhodili sme si kufre a pomaly sme sa začali chystať na lyžovačku.

Prvý deň bol dosť náročný pre nás, aj pre profesorov. Museli nás porozdeľovať do skupín podľa našich lyžiarskych schopností a my sme im ich zase museli predviesť. Kedže to bol iba prvý deň museli sme na kopec vyšľapať sami. Po úvodnej lyžovačke sme sa išli prezliecť na svoje izby a potom nasledovala večera.
Mali sme na výber z viacerých jedál. Jedli sme spolu pri veľkých stoloch, smiali sa na tom, ako sme padali, tešili sa z toho že sme spolu, a že sa môžeme lyžovať. Keď sme dovečerali znova sme išli na svoje chatky a tam zábava pokračovala. Hrali sme rôzne spoločenské hry, obdivovali svetelnú výzdobu, prechádzali sme sa po okolí...Boli sme milo prekvapení príslušenstvom našich chatiek. Povykladali sme si z tašiek veci a išli sme spať.

Ďalší deň sme začali raňajkami. Prebiehal podobne, až na to, že sme sa lyžovali omnoho plynulejšie než predtým. Sneh bol nádherný, krásne sa ligotal a škrípal pod nohami. Tretí deň prišla pre našu skupinu dlho očakávaná chvíľa. Na svah sme vyšli lanovkou. Ten výhľad bol nezabudnuteľný. Aj keď sme vychádzali hore piaty raz, nevedeli sme sa na tú krásu vynadívať. Výhľad lemovali zasnežené stromy a lúky...

Medzi ranným a poobedným lyžovaním bola pauza, počas ktorej sme mali možnosť naobedovať sa a oddýchnuť si. Po poobednom lyžovaní nastala pauza, ktorú väčšina využila na spoločné vylihovanie pred telkou. Pred večerou bol program. Často sme cez program pozerali videá, na ktorých bol vysvetlený spôsob lyžovania a zdokonaľovania jazdy na lyžiach.

Určite to bol najkrajší a najpríjemnejší výlet môjho života počas ktorého som lepšie spoznala super ľudí. Skvelo sme sa bavili, naučili sme sa dobre lyžovať, a náš triedny kolektív to znovu posunulo o krok bližšie.

Fotogaléria