Lyžiarsky kurz 2018

Začal sa druhý polrok školského roka a s ním prišiel aj čas lyžiarskeho výcviku. Študenti z tercie, 1.A a 1.B sa nevedeli dočkať už tradičného Lyžiarskeho kurzu, ktorý prebiehal od 5. 2. 2018 až do 10. 2. 2018. Z učiteľského zboru nás sprevádzali pani profesorky Čopová a Babicová a pán profesor Kortiš.

Cesta do Tatranskej Štrby bola pomerne dlhá. Dlhé chvíle sme si teda krátili rozprávaním sa so spolužiakmi. Po dlhej ceste nás čakal pekne vybavený 3-hviezdičkový hotel Rysy. Mali sme k dispozícii na izbách televíziu, či wifi. Po ubytovaní nás čakalo prvé zoznámenie s lyžiarskym svahom, ktorý sa nachádzal niekoľko kilometrov od hotela. Väčšina z nás stála na lyžiach prvýkrát, preto sa náš výcvik začal od úplných základov: ako niesť lyže, zapínať lyžiarky, pohybovať sa po rovine, či stúpať do kopca. Po úvodnej lyžovačke sme mali v konferenčnej sále večerný program naplnený hrami.

Po rannej rozcvičke a raňajkách nás čakal náročný deň naplnený doobedným aj poobedným lyžovaním. Podľa výkonnosti nás rozdelili do 4 skupín, pričom 1 boli najlepší a 4 úplní začiatočníci. Pred každým lyžovaním bola krátka rozcvička. Zlepšovanie sa v lyžovaní bolo očividné každou hodinou, napriek tomu, že ho často sprevádzalo množstvo pádov. Veľa z nás si prvýkrát vyskúšalo vlek.

Jedli sme spolu pri veľkých stoloch, smiali sa na tom, ako sme padali, tešili sa z toho že sme spolu a lyžujeme. Keď sme dovečerali išli sme naspäť na svoje izby a tam zábava pokračovala. Okrem lyžovania sme toho zažili oveľa viac. Viacerí navštívili wellness, ktorý sa nachádzal priamo v hoteli. Mohli sme si zahrať aj bowling, stolný tenis a biliard.

V stredu bolo lyžovanie kratšie ako ostatné dni predtým. Po obede sme mali krátku vychádzku do prírody, pričom sme navštívili Štrbské pleso. Večerný program tvorili básnické a rečnícke prejavy s využitím kľúčových slov, často používaných na lyžiarskom kurze.

Vo štvrtok sme opäť absolvovali celodenný lyžiarsky program, na mnohých žiakoch už bola vidieť únava. Progres v lyžovaní od začiatku výcviku bol zreteľný. Večer bolo slávnostné vyhodnotenie pretekov a víťazi boli odmenení diplomami, medailami a sladkosťou. Ostatní žiaci získali certifikát o úspešnom absolvovaní výcviku. Pred poslednou nocou sme si ešte spravili diskotéku.

Piaty deň sme opustili Tatranskú Štrbu. Cestou domov sme sa ešte zastavili v Ski múzeu v Tatranskej Lomnici. Niektorí sa rozpŕchli po nákupoch, alebo si užívali posledné nádychy tatranského vzduchu na prechádzke po okolí.

Rozhodne to bol úžasný výlet počas ktorého som spoznala nových ľudí. Skvelo sme sa bavili, naučili sme sa dobre lyžovať, a myslím že aj náš triedny kolektív to znovu posunulo bližšie k lepšiemu.

Fotogaléria