Lyžiarsky kurz 2019

Druhý polrok začal pre tri triedy Gymnázia A.H.Škultétyho trochu inak. Dňa 17.2.2019 sme my žiaci tried tercia, kvinta a 1.A nasadli do autobusov a naším cieľom bola Orava, konkrétne lyžiarske stredisko Krušetnica. Tu sme plánovali stráviť celý týždeň a tešili sme sa, že sa naučíme lyžovať alebo sa v lyžovaní zdokonalíme. Spoliehali sme sa na pomoc našich učiteľov – inštruktorov, Mgr.B.Kortiša, Mgr. M. Čopovú, PhDr. M.Babicovú, Mgr. M.Sokola, Mgr. V.Kmeťovú. Keďže zovšadiaľ na nás útočila chrípka, na naše zdravie sa rozhodol dohliadať MUDr. P.Horváth.

Prvý deň bol pre nás všetkých najnáročnejší. Po príchode do Krušetnice sme sa ubytovali v penzióne Pohoda. Ešte sme sa nestačili poobzerať po okolí a už sme sa museli ponáhľať na svah. A nebola to žiadna „pohoda“, lebo najskôr sme museli dvakrát vyšliapať do kopca sami. Ešte ťažšiu úlohu mali inštruktori, lebo nás museli rozdeliť do piatich skupín podľa toho, ako vieme lyžovať.
Až po úvodnej lyžovačke sme si vybalili svoje kufre a preskúmali sme svoje izby. Ubytovanie bolo naozaj super. Večer sme sa všetci stretli na večeri a po nej sme zistili, do ktorého z družstiev patríme. Tety kuchárky nás milo prekvapili, pretože ich jedlo bolo vždy chutné. Dokonca sme raz mali aj hamburger s hranolkami!

Každý deň sme lyžovali aj doobeda, aj poobede. Sedačkovú lanovku si vyskúšali všetci, nielen prvé a druhé družstvo. V stredu sme viac oddychovali. Poobede sme navštívili Múzeum kávy a cestou späť sme prešli náučným chodníkom. Tí, ktorým chýbala dynamická jazda na lyžiach, si mohli užiť večerné lyžovanie. Každý deň sme mohli hrať bowling a stolný futbal.

Super nálada, krásne počasie, kopec zážitkov. Na toto všetko budeme ešte dlho spomínať!

Fotogaléria