Premierová účasť nášho družstva na súťaži Networking Academy Games.

Po tom čo na začiatku tohto školského roka začala na našej škole pôsobiť lokálna Cisco Networking Academy, prišiel čas aby si študenti overili získané vedomosti a zručnosti v konkurencii študentov ostatných akadémií na Slovensku.

Družstvo našej školy v zložení Denis Demeter (septima), Peter Dräxler (septima) a Richard Púpala (IV.B) sa zúčastnilo 9. ročníka prestížnej študentskej súťaže Networking Academy Games, NAG 2014. Študentskú súťaž NAG 2014, ktorá umožňuje študentom stredných a vysokých škôl ukázať svoje vedomosti a schopnosti z oblasti počítačových sietí, organizovala spoločnosť Cisco Systems Slovakia v spolupráci s ASC/ITC pri Technickej univerzite v Košiciach, ITC pri Slovenskej technickej univerzite v Bratislave a ITC Žilinskej univerzity.

Národné kolo sa uskutočnilo 30.4.2014 v priestoroch Technickej univerzity Košice. V rámci otvorenia súťaže sa súťažiacim prihovorili zástupcovia vedenia TUKE (prof. Ing. S. Kmeť, CSc.), FEI (prof. Ing. R. Cimbala, CSc.) , Združenia Košice IT Valley (RNDr. J. Ondáš) a zástupca spoločnosti Cisco Systems (Ing. K. Kniewald).

Do národného kola postúpilo zo školských kôl takmer 100 študentov, ktorí súťažili v piatich kategóriách. Naše družstvo zabojovalo v kategórii HS3, čo je súťaž trojčlenných družstiev. V tejto kategórii sa skladala súťaž z dvoch častí. V teoretickej časti súťaže, ktorá je povinná pre všetkých súťažiacich, si súťažiaci overovali svoje teoretické vedomosti formou on-line testu. V praktickej časti bolo úlohou tímov v stanovenom čase riešiť praktické konfiguračné úlohy na segmentoch laboratórnej siete.

Vo svojej premiérovej účasti obsadil náš tím 15. miesto s malou stratou za 10. pozíciou. Vzhľadom na to, že úlohy v súťaži obsahovali vedomosti a zručnosti z celého rozsahu (4. semestrov) programu CCNA a naši súťažiaci majú za sebou len 3. respektíve 2. semestre, môžeme byť s týmto umiestnením spokojní. Veríme, že pri dobrej príprave, by toto družstvo mohlo v ďalšom ročníku súťaže obsadiť oveľa vyššie priečky.

Našim reprezentantom prajeme veľa chuti do ďalšieho štúdia v oblasti počítačových technológií a veríme, že získané vedomosti a zručnosti v budúcnosti úspešne uplatnia vo svojom štúdiu na vysokej škole a neskôr v lukratívnom zamestnaní.