Celoštátne kolo 43. ročníka GEOGRAFICKEJ OLYMPIÁDY, kat. Z

V tomto školskom roku štyria naši študenti úspešne reprezentovali školu, región i kraj v pomerne novej kategórii Geografickej olympiády – kat. Z - Nikoleta Mazurkievičová, Richard Turčina –IV.B, Jozef Mišt –III.A a Norbert Horn – II.A. Kategória Z preveruje najmä teoretické vedomosti a logické myslenie žiakov, správny geografický úsudok a pochopenie súvislostí. Zúčastniť sa mohol každý, kto vyplnil 6.februára 2015 v dohodnutom čase on-line test na internete v časovom limite 35 min. O postupe na krajské kolo rozhodovala úspešnosť a rýchlosť vyplnenia testu.

V krajskom kole, ktoré sa uskutočnilo 25.marca 2015 v aule Univerzity Mateja Bella v Banskej Bystrici, nás vzorne reprezentovali títo študenti – Norbert Horn, Richard Turčina a Jozef Mišt. Radosť z postupu bola o to väčšia, že sme sa ako škola do tejto kategórie zapojili prvýkrát.

Súťaž pozostávala z vypracovania vedomostného testu. Všetci študenti podali výborný výkon, keď sa spomedzi 110 súťažiacich všetci umiestnili v prvej polovici súťažného poľa. Najviac sa mohol tešiť JOZEF MIŠT z III.A triedy, ktorý obsadil skvelé 2.miesto a postúpil tak na celoštátne kolo.

To sa konalo 24.-26. apríla 2015 na Fakulte prírodných vied, UKF v Nitre. Jozef sa vo veľmi vyrovnanej kategórii opäť presadil a obsadil 10.miesto. Stal sa úspešným riešiteľom republikového kola Geografickej olympiády, kat. Z – zvládol náročný vedomostný test, praktickú časť, multimediálny test a test z anglického jazyka. BLAHOŽELÁME

Všetkým študentom touto cestou ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy, okresu a kraja a prajeme ešte mnoho študijných úspechov.

Mgr. Miroslava Čopová – učiteľka