ŠKOLSKÉ KOLO Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

Gymnázium A. H. Škultétyho vo Veľkom Krtíši sa v školskom roku 2013/2014 zapojilo do 6. ročníka Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry.
Školské kolo súťaže sa uskutočnilo 20. 11. 2013 a zúčastnilo sa ho celkovo 21 súťažiacich, ktorí boli rozdelení do troch kategórií.  

1. Kategória C – žiaci 8. a 9. ročníka ZŠ, žiaci 3. a 4. ročníka osemročných gymnázií – 3 súťažiaci z kvarty. Úroveň písomnej i ústnej časti bola napriek nízkemu počtu účastníkov veľmi vysoká, všetci traja prekročili hranicu 40 bodov a stali sa tak úspešnými riešiteľmi školského kola.
Do obvodného kola postupuje žiačka Regina Matejová, ktorá dosiahla 50 bodov z maximálneho počtu bodov 55.
I. miesto: Regina Matejová – kvarta
II. miesto: Radka Ďurčová – kvarta
III. miesto: Matej Hrubčo – kvarta

2. Kategória B – žiaci 1. a 2. ročníka SŠ, žiaci 5. a 6. ročníka osemročných gymnázií – 8 súťažiaci. Úroveň písomnej i ústnej časti bola v porovnaní s ostatnými kategóriami nižšia, nikto z účastníkov neprekročil hranicu 40 bodov, a tak sa nikto nestal ani úspešným riešiteľom školského kola.
Do krajského kola postupuje žiačka Michaela Schmidtová, ktorá dosiahla 38 bodov z maximálneho počtu bodov 55.
I. miesto: Michaela Schmidtová – I. A
II. miesto: Adam Marenišťák – II. A
III. miesto: Lucia Petrovičová – sexta

3. Kategória A – žiaci 3. a 4. ročníka SŠ, žiaci 7. a 8. ročníka osemročných gymnázií – 10 súťažiaci. Úroveň písomnej i ústnej časti bola na priemernej úrovni, dvaja účastníci prekročili hranicu 40 bodov a stali sa tak úspešnými riešiteľmi školského kola.
Do obvodného kola postupuje žiačka Agnesa Gabúľová, ktorá dosiahla 47 bodov z maximálneho počtu bodov 55.
I. miesto: Agnesa Gabúľová – septima
II. miesto: Zlatica Fulajtárová – III. B
III. miesto: Nikoleta Roštášová – septima

Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť. Preukázali nielen vedomosti zo slovenského jazyka a literatúry, ale aj odvahu, pohotovosť a kreativitu. Víťazom blahoželáme a držíme im palce v ďalších kolách súťaže.

Fotogaléria