ŠKOLSKÉ KOLO Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

Každoročne sa žiaci našej školy, milujúci slovenčinu a literatúru, zapájajú do Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Inak tomu nebolo ani tento rok. Osemnásť nadšencov si „zmeralo“ sily vo vedomostiach a rečníckych zručnostiach.
Školské kolo sa uskutočnilo 20. 11. 2014. Súťažilo sa v troch kategóriách:
A – študenti septimy, oktávy/tretieho a štvrtého ročníka SŠ;
B – študenti kvinty a sexty alebo prvého a druhého ročníka SŠ
C – žiaci tercie a kvarty.

O ôsmej hodine ráno sme sa stretli v školskej knižnici. Otvorenie, privítanie, rozsadenie. Čakal nás test. Mali sme preukázať vedomosti a schopnosti pri čítaní textu s porozumením.
Olympiáda pozostávala z troch častí. Prvou bolo, už spomínané, čítanie s porozumením. V druhej, tvorivej, sme transformovali text, ktorý bol spomínaný v teste. Tá posledná mala preskúšať naše rečnícke zručnosti a schopnosti.

Priebeh celej súťaže mali „pod palcom“ p. profesorky slovenského jazyka a literatúry - Demeterová, Hrubčová a Kotúľová.

Vyhrali, samozrejme, len tí najlepší. Víťaz kategórie C, ktorý získal najväčší počet bodov (súčet bodov zo všetkých troch častí olympiády), postupuje do okresného kola súťaže, ktoré sa bude konať vo Veľkom Krtíši. Víťazi z kategórií A a B budú reprezentovať školu na krajskom kole v Banskej Bystrici. A tu je tabuľka najúspešnejších žiakov olympiády:

kategória A kategória B kategória C
1. Denis Demeter (oktáva) 1. Laura Kováčová (II. A) 1. Bianka Máthová (tercia)
2. Frederika Schallerová (IV. B) 2. Matej Hrubčo (kvinta) 2. Barbara Nemčoková (tercia)
3. Nikoleta Roštášová (oktáva) 3. Michaela Schmidtová (II. A) 3. Oliver Kukolík (tercia)

Víťazom blahoželáme a držíme im palce na obvodných a krajských kolách. Ostatným zúčastneným želáme, aby na sebe počas roka usilovne pracovali, „vlievali“ do hláv vedomosti, aby sa mohli vidieť už o rok v tabuľke víťazov :).

Radka Kečkárová (III. A)

Fotogaléria