Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry v školskom roku 2014/2015

V školskom roku 2014/2015 sa uskutočnil už 7. ročník Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Víťazi školského kola sa zúčastnili na obvodných a krajských kolách súťaže, kde preukázali svoje vedomosti zo slovenského jazyka a literatúry i praktické komunikačné zručnosti.

Obvodné kolo OSJL pre kategóriu C sa uskutočnilo 10. decembra 2014. Našu školu reprezentovala študentka tercie Bianka Máthová, ktorá sa stala úspešnou riešiteľkou a získala aj 2. miesto. Napriek tomu, že patrí k mladším žiakom v danej kategórii, ukázala, že vie využiť vedomosti z hodín slovenského jazyka a literatúry pri práci s textom i pri tvorbe konkrétneho jazykového prejavu v písomnej i ústnej forme.

Krajské kolo OSJL sa uskutočnilo 6. februára 2015. Zúčastnili sa ho dvaja študenti nášho gymnázia. V kategórii A to bol študent oktávy Denis Demeter a v kategórii B študentka II. A triedy Laura Kováčová. Obaja preukázali v tvrdej konkurencii vysokú úroveň teoretických poznatkov i praktických zručností z jazykovej, literárnej i slohovej zložky. Laura Kováča bola úspešnejšia a vo svojej kategórii získala 2. miesto.

Víťazom blahoželáme a veríme, že aj naďalej budú prehlbovať svoj záujem o slovenský jazyk a literatúru.