NAŠE ÚSPECHY NA OLYMPIÁDE ZO SLOVENSKÉHO JAZYKA A LITERATÚRY

V tomto školskom roku sa konal už 8. ročník Olympiády zo SJL. Víťazi školského kola úspešne reprezentovali nielen našu školu, ale aj mesto Veľký Krtíš a celý okres na krajskom kole, ktoré sa uskutočnilo 26. januára 2016 vo Zvolene. A ako obstáli naši žiaci?

     Barbora Kováčová zo IV. A obsadila v kategórii A 1. miesto.
     Matej Hrubčo zo sexty obsadil v kategórii B 7. miesto.
     Radka Lekýrová z kvarty obsadila v kategórii C 8. miesto.

Barbora Kováčová postúpila do celoštátneho kola Olympiády zo SJL. Zaradila sa tak k najúspešnejším žiakom z celého Slovenska, ktorí si v dňoch 14. a 15. apríla 2016 v Bratislave porovnali svoje vedomosti a zručnosti z materinského jazyka a literatúry. Po slávnostnom otvorení celoštátneho kola nasledovala písomná časť súťaže. Vo večerných hodinách bola pripravená pre súťažiacich prehliadka historického centra Bratislavy so sprievodcom, ktorý priblížil dievčatám a chlapcom históriu i súčasnosť nášho hlavného mesta. Na druhý deň sa konala ústna časť súťaže a poobede porota slávnostne vyhlásila výsledky a oficiálne ukončila celoštátne kolo. Naša maturantka sa umiestnila na 6. mieste.
Gratulujeme k úspechu a želáme, aby svoje vedomosti a zručnosti zo slovenského jazyka a literatúry využila aj na ústnej maturitnej skúške, ktorá ju čaká v máji:)