Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

OSJL je založená na systematickej skupinovej alebo individuálnej práci s talentovanými žiakmi. Organizuje sa každoročne ako predmetová postupová súťaž jednotlivcov a priamo súvisí s výchovno-vzdelávacím procesom, na ktorý ďalej nadväzuje. Jej cieľom je prehlbovať, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov v slovenskom jazyku, rozširovať záujem žiakov o sebavzdelávanie a samostatnú tvorivú činnosť a zvyšovať záujem o slovenský jazyk a literatúru.

11. ročník Olympiády zo SJL sa na našej škole uskutočnil 27. novembra 2018 a zapojilo sa do nej 31 žiakov. Súťažiaci si zmerali sily vo vedomostiach a komunikačných zručnostiach v slovenskom jazyku. Súťažné zadanie pozostávalo z dvoch častí – písomnej a ústnej. Písomnú časť tvoril didaktický test s rozličnými typmi úloh a tvorba vlastného textu. Ústnu časť predstavovala samotná príprava a prednes rečníckeho prejavu na zadanú tému. Žiaci pri riešení súťažného zadania preukázali svoje poznatky z jednotlivých jazykových rovín a teórie literatúry.

Odborná komisia vyhodnotila výkony súťažiacich nasledovne:

Kategória A (žiaci 3. a 4. ročníka SŠ, žiaci 7. a 8. ročníka osemročných gymnázií)
      I. miesto: Viktória Pravdová – IV. A
      II. miesto: Oliver Kukolík – septima
      III. miesto: Natália Bernáthová – III. A

Kategória B (žiaci 1. a 2. ročníka SŠ, žiaci 5. a 6. ročníka osemročných gymnázií)
      I. miesto: Stanislav Celleng – II. A
      II. miesto: Alexandra Ďurkovičová – II. B
      III. miesto: Grétka Ďurišová – kvinta

Do krajského kola postupuje Viktória Pravdová a Stanislav Celleng. Víťazom blahoželáme a držíme im palce v ďalších kolách súťaže

Fotogaléria