Naši žiaci sú úspešní aj v matematike

Tak ako po minulé roky, aj v tomto roku zorganizovala vzdelávacia spoločnosť Bystra edukation s.r.o. už štvrtý ročník medzinárodnej matematickej olympiády Pangea 2015. Súťaž sa konala za podpory Ministerstva školstva Slovenskej republiky, Fakulty matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave a Strojníckej fakulty Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Pre úspešných riešiteľov bolo pripravených niekoľko hodnotných cien – tablet, bezplatný mesačný kurz anglického jazyka a pre žiakov tretieho ročníka možnosť štúdia na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky na Univerzite Komenského v Bratislave bez prijímacích pohovorov.

Súťaž Pangea 2015 mala dve kolá. Prvé kolo prebiehalo na jednotlivých stredných školách v marci a v rámci celého Slovenska sa ho zúčastnilo viac ako 65 tisíc žiakov zo 604 škôl. V Gymnáziu A. H. Škultétyho sa prvého kola zúčastnilo 175 žiakov.

Druhé kolo sa konalo 11. júna v Bratislave na Strojníckej fakulte Slovenskej technickej univerzity. Tam postúpili najúspešnejší riešitelia z celého Slovenska. Spolu ich bolo prihlásených do druhého kola vyše 470, zúčastnilo sa ich však len 286. Napriek tejto silnej konkurencii žiaci nášho gymnázia nesklamali. Najvyššie sa umiestnil Kristián Toldy, ktorý skončil ako siedmy. Jozef Mišt sa umiestnil na 29. mieste a Oliver Kukolík na 73. mieste.
Blahoželáme im k dosiahnutým výsledkom a držíme im palce, aby ten nasledujúci, piaty ročník Pangey bol pre nich ešte úspešnejší.