Plavecký výcvik kvarty

16., 17. a 18. mája sme sa zúčastnili plaveckého výcviku. Cieľom bolo zlepšenie našich plaveckých schopností. Na starosti nás mala pani profesorka Krotáková. Na začiatok sme mali voľné plávanie. Niektorí z nás ho využili na rozplav, ostatní sa zabávali v bazéne s rôznymi plaveckými pomôckami. Neskôr nastupoval ozajstný výcvik. Pani profesorka nám vysvetlila techniku plaveckých štýlov a o chvíľu sme už všetci plávali jednu dĺžku za druhou. Po prestávke sme sa začali učiť skákať do vody.
Ďalší deň nás bolelo celé telo. Po zábave v bazéne a mučivej rozcvičke nás čakalo opätovné plávanie. Tretí a zároveň posledný deň bol pomerne oddychový. Opravili sme naše chyby v jednotlivých plaveckých štýloch, nacvičili sme si skákanie rybičiek z plaveckého mostíka a následne sme mali voľno. Voľný čas sme využili rôznymi hrami v bazéne alebo sme sa bili penovými slížmi.
Nakoniec pani profesorka ukončila náš plavecký výcvik a my sme unavení, pomerne zničení a plní chlórovej vody odišli domov. Celkovo náš plavecký výcvik dopadol na jednotku a príjemne nám spestril bežný školský rok.