Náš posledný plavecký výcvik

Dnes sme mohli konečne zažiť niečo, čo sa líši od večného sedenia a bdenia nad učebnicami. Konal sa plavecký výcvik triedy kvarta.
Na začiatku dňa nám počasie veľmi neprialo. Ráno bolo chladné a pochybujem že sa vôbec niekomu z našej skupinky chcelo stávať. Chceš, nechceš musíš.

Väčšina z nás sa na kúpalisko dopravila autobusovým spojom pod dozorom pani profesoriek Krotákovej a Čopovej. Pri vstupe do areálu náš pohľad zaujal luxusný hotel Aquaparku vedľa ktorého sa nachádzalo niekoľko bazénov. Pri pomyslení na kúpanie sa v tomto nie práve letnom počasí nám naskočila husia koža. Málokto z nás veril, že si vôbec dnes zapláva.
Naše panie profesorky však zachránili situáciu a to tým, že nám na rozohriatie navrhli zahrať si beach volejbal. Dalo by sa povedať, že nás táto hra zahriala, no v mojom prípade túto hru znepríjemňoval mokrý chladivý piesok pod našimi nohami. Avšak zažili sme pri nej kopec zábavy a svojim spôsobom sme si mohlo zdokonaliť svoje volejbalové schopnosti.

Po zábavnej hre sme sa takmer všetci presunuli do príjemne vyhriatej vírivky. Počas relaxu v tomto bazéne sa počasie umúdrilo a oteplilo sa . To znamenalo presun do plaveckého podotýkam „studeného“ bazéna. Samozrejme našlo sa pár odvážlivcov, ktorí to riskli. Vstup našich odvážlivcov do bazéna bol celkom komický. Ani trochu sme im v tom momente nezávideli. Zatiaľ čo chlapci plávali v bazéne, my dievčatá sme sa opaľovali na lavičke. V tomto bazéne si naši otužilci precvičili rôzne formy plávania.
Čas veľmi rýchlo plynul a preto sme sa ho snažili čo najlepšie využiť a to chlapci na tobogáne a dievčatá pri občerstvení.
A prišiel čas prípravy na odchod domov. Autobusová zastávka našťastie nebola príliš ďaleko, preto sme nemuseli absolvovať dlhú namáhavú túru čo nás tešilo. Cestou domov sme premýšľali nad dnešnými zážitkami a tešili sa na ďalší deň plaveckého výcviku, ktorý je pre našu triedu posledným.

Fotogaléria