Ponorení do dávnych povestí

Dňa 28. novembra 2014 sa konalo na hodine literatúry školské kolo súťaže v recitovaní povestí - Šaliansky Maťko.
Žiaci z primy, Lacko Benyovics, Vaneska Jabrocká, Anička Kukolíková a Saška Resutíková, umelecky predniesli regionálne, ale i neregionálne slovenské povesti.
Ich spolužiaci prekrásne vyzdobili tabuľu, a tak sme mali ešte krajší estetický zážitok z vypočutého slova a mohli sme sa ponoriť do dávnych čias zámkov, hradov, života obyčajných ľudí.

Všetci recitátori boli skvelí, každý jeden z nich vložil do prejavu kus seba. Po umeleckom slove si samotní žiaci vyskúšali úlohu porotcu a na lístok napísali poradie od prvého po štvrté miesto. O tom, či dobre počúvali texty povestí, sa presvedčili i prakticky. Mali pantomímou stvárniť vylosovanú povesť. Všetci to bravúrne zvládli.

Vyhodnotenie školského kola Šalianskeho Maťka sa konalo 2. decembra 2014. Rozhodovanie bolo ťažké, no i pani učiteľka, i samotní žiaci sa zhodli na konečnom umiestnení recitátorov. Na prvom mieste a reprezentovať školu bude Saška Resutíková. Ako druhý skončil Lacko Benyovics. Na treťom mieste sa umiestnili dve dievčatá - Anička a Vaneska. Ich výkony boli veľmi vyrovnané.

Všetkým výhercom blahoželáme a Saške držíme palce na okresnom kole, ktoré sa uskutoční 16. 12. 2014 vo Veľkom Krtíši.

Fotogaléria