Vydarené polročné prázdniny na našom gymnáziu.

V čase polročných prázdnin, v pondelok 3.2. 2014, zorganizovalo Gymnázium A.H.Škultétyho vo Veľkom Krtíši prvý ročník Športového dňa.
Podujatie bolo určené pre žiakov gymnázia a základných škôl. Žiaci si mohli zmerať sily v športových súťažiach ako je florbal, vybíjaná, stolný tenis a v turnaji v Counter Strike 1.6 .

Turnaja vo florbale sa zúčastnilo 8 družstiev. Po tuhých bojoch do finále postúpili družstvá Top Team a Madridisti.
Nakoniec boli šťastnejší Madridisti v zložení : Filip Kanda, Peter Hulec, Adam Baláž, Patrik Hrdina, Matej Melišík, ktorí zvíťazili po tuhom boji 7:6.

Do vybíjanej sa zapojili tri družstvá, ktoré hrali systémom každý s každým. Zápasy určili nakoniec takéto poradie: 1: miesto: Dumko, 2. miesto: Blackandwhite, 3.miesto Veveričky.

V stolnom tenise hralo celkovo 12 hráčov. Vyvrcholením bol finálový zápas medzi domácim Adrianom Sokolom a žiačkou zo ZŠ Veľká Čalomija Veronikou Bérešovou. Úspešnejšia bola napokon Veronika, ktorá vyhrala 2:1.

Priaznivci počítačových hier absolvovali turnaj trojčlenných družstiev v hre Counter Strike 1.6 . Zišli sa tu družstvá rôzneho zloženia a výkonnosti, čo sa prejavilo aj na úrovni jednotlivých zápasov. To ale neubralo žiadnemu z nich chuť bojovať o víťazstvo. Po ťažkých bojoch nakoniec zvládli nástrahy turnaja najlepšie družstvá Kinder mafia, xpT^ a *!BOrCi*! [MZ]. (Už samotné názvy družstiev dokumentujú , že sa jedná o veľkých priaznivcov počítačových hier).
Celkovým víťazom turnaja sa stalo družstvo *!BOrCi*! [MZ] pred xpT^ a Kinder mafia.

Sme radi, že do Športového dňa sa zapojilo zhruba 90 žiakov okresu. Počas celého dňa panovala medzi účastníkmi podujatia srdečná a priateľská atmosféra, ktorú sa snažíme vytvárať počas celého školského roka. Veríme, že si takto žiaci odniesli domov len samé príjemné zážitky a pracovníci gymnázia sa tešia na ich účasť na ďalších podujatiach.
Na záver Vás všetkých srdečne pozývame na Deň otvorených dverí osemročného gymnázia v sobotu 1.marca 2014 o 9,00 hod a štvorročného gymnázia v piatok 14. marca 2014 od 9,00 hod.

Fotogaléria