Gymnazisti triumfovali na vydarenom stolnotenisovom turnaji „ O pohár riaditeľky SOŠ v Želovciach".

V pondelok 1. júna si na SOŠ v Želovciach pripomenuli Deň detí, zorganizovaním športového dopoludnia, súčasťou ktorého bol aj 7. ročník stolnotenisového turnaja zmiešaných družstiev študentov stredných škôl okresu Veľký Krtíš „O pohár riaditeľky školy„ .

Už o ôsmej hodine ráno sa v telocvični začali schádzať mladí ľudia, pripravení zabojovať na piatich rozložených stoloch. Skôr než padli prvé podania a tvrdé údery do loptičiek, privítala na slávnostnom otvorení všetkých prítomných riaditeľka školy Ing. Andrea Ďuricová. Všetkým súťažiacim popriala zdarný priebeh a úspech v zápolení. Po nej sa slova ujali organizátori turnaja Mgr. Andrea Oravcová a Anton Svatík, ktorí všetkým vysvetlili systém hry a organizáciu zápasov.

Turnaja sa zúčastnilo šesť zmiešaných (chlapec + dievča) družstiev systémom „každý s každým“. To znamenalo, že každý účastník odohral päť zápasov. Už prvé výsledky naznačili, že do Želoviec prišli opäť dobre pripravení gymnazisti. Šestica reprezentantov Gymnázia A. H. Škultétyho Veľký Krtíš v zložení: Róbert Máč – Andrea Šimúnová, Matúš Moravík – Dominika Balgová a Štefan László – Laura Fojtová robili výkonmi radosť svojmu vedúcemu, učiteľovi Mgr. Branislavovi Kortišovi.

Práve oni sa pri slávnostnom vyhodnotení turnaja mohli tešiť z troch prvých miest, dvoch druhých a jedného tretieho miesta. V kategórii zmiešaných družstiev celkové prvé miesto obsadila dvojica Máč – Šimúnová a získala pekný pohár riaditeľky školy. Tretie miesto si vybojovala (pri rovnosti bodov rozhodol vzájomný zápas s dvojicou László – Fojtová) dvojica Moravík – Balgová. Boli vyhodnotení aj najlepší jednotlivci. Prvé miesto medzi chlapcami si zaslúžene vybojoval Róbert Máč (vyhral päť zápasov), keď porazil všetkých svojich súperov. Druhý v poradí skončil Matúš Moravík (vyhral štyri zápasy). Medzi dievčatami sa najviac darilo Andrei Šimúnovej, druhá skončila Laura Fojtová (vyhrala štyri zápasy). Všetkých študentov, ktorí skončili na stupňoch víťazov slávnostne dekorovala zlatými, striebornými a bronzovými medailami riaditeľka školy Ing. Andrea Ďuricová.

Ďakujeme vedeniu SOŠ v Želovciach a organizátorom turnaja za milú atmosféru, pohostenie a dobre zorganizovaný turnaj, ktorým si žiaci spríjemnili Deň detí.

Fotogaléria