Študentský ples

Piatok večer patril plesajúcim študentom z Gymnázia vo Veľkom Krtíši. Ako každoročne, tak aj tento rok členovia Študentskej rady ukázali svoju šikovnosť a s radosťou, aj keď na úkor svojho voľného času, zorganizovali ples pre študentov. Stálo ich to týždne príprav a plánovania, no výsledok splnil ich očakávania. Bol výnimočnejší ako tie predošlé. Niesol sa v duchu čarovného dátumu, ktorý prischol tomuto dňu, a to 14. februáru – Valentínu. Oslávili sme ho patrične, ako sa má, väčšina so svojou polovičkou a priamo na tanečnom parkete na pôde gymnázia.

Potom, čo všetci zaujali svoje miesta v krásne vyzdobenej miestnosti (samozrejme dočervena), moderátori privítali plesajúcich a prenechali parket pánovi riaditeľovi, Jaroslavovi Horváthovi, a predsedníčke Študentskej rady – Lívii Toldyovej. O pár minút sa k nim pripojili aj ďalší členovia Študentskej rady spolu s pedagogickým zborom. Po doznení úvodného tanečného kola parket zaplnili šikovné deti zo súboru Krtíšanček, ktoré spestrili večer ľudovým tancom. Nasledoval ďalší bod programu, tzv. Srdiečkový tanec, ktorý bol vytvorený špeciálne na tento večer. Hostia si ťahali papierové srdiečka s menami rôznych známych párov a podľa toho, kto si aké meno vytiahol, musel tancovať so svojou „hviezdnou polovičkou“ (napr. Rómeo s Júliou). Novovytvorené páry tak mali možnosť navzájom sa viac spoznať a zabaviť sa.

Po skončení oficiálneho programu napredoval večer v rytme hudby z rúk šikovného DJ. Študenti sa bavili, tancovali a poniektorí si aj zaspievali. O dvadsiatej hodine sa všetci presunuli do školskej jedálne, kde sa podávala večera. Po zaplnení našich brušiek sa pokračovalo v tancovaní. Kto sa chcel zvečniť a uchovať si tento prekrásny večer nielen vo svojich spomienkach, ale aj vizuálne, mal možnosť odfotiť sa šikovným fotografom Julom Olšiakom.

Na chodbe sa medzitým predávali červené ruže, ktoré mohli chlapci kúpiť a podarovať svojim očarujúcim partnerkám. Veď uznajte, ktorá žena by sa nepotešila darovanej ruži z lásky. Ale nielen o ruže bol veľký záujem, ale aj o tombolové lístky. Tie sa predávali ako teplé rožky. To ste mali vidieť, aký bol pri nich nával! Lístky sa čoskoro vypredali a študenti už netrpezlivo čakali na tombolu, ktorá sa vyhlasovala o polnoci. Počas tomboly sa hlasovalo aj o kráľovnú a kráľa plesu.
Stali sa nimi Lívia Toldyová a Kristián Šár, ktorí nám venovali spoločný kráľovský tanec a ten bol zároveň poslednou bodkou programu. Potom sme sa už len zabávali a nakoniec sme unavení, no s úsmevom na tvári okolo druhej ráno odchádzali domov.

Nedalo mi a oslovila som niekoľko študentov, ktorí vyjadrili svoj názor na Študentský ples. A tu sú ich odpovede:
„Študentský ples zase raz nesklamal, cítili sme sa veľmi dobre, bolo o nás postarané, jedlo výborné, zábava, ako sa patrí. Určite prídeme aj na budúci rok.“ Dominika, IV. A

Ako každý rok, aj tento ples bol super, hlavne ak ho strávime s najlepšími ľuďmi, akých poznáme. Zabavili sme sa tak, ako sa patrí. Len ma boleli nohy od toľkého tancovania, ledva som chodila.“ Nikola, III. B

„Náš Študentský ples bol perfektne zorganizovaný, hudba, zábava, občerstvenie – všetko super! Len škoda, že som nič nevyhral v tombole. Zaručene stálo za to tam ísť a zatancovať si vo formálnejšom oblečení, čo sa nestáva často. Už sa teším na budúci rok.“ Kristián, I. A  

Lívia Toldyová, III. B

Fotogaléria