Veselica v ľadovom kráľovstve

študentský ples

Každý potrebuje oddych. Či už aktívny, alebo pasívny. Niekto si dokáže vyčistiť hlavu pri športe, niekto zase pri čítaní zaujímavej knihy a niekomu k úplnej spokojnosti stačí aj príjemné zdriemnutie vo vlastnej posteli... Najlepším všeliekom, ako sa hovorí, je však hudba... V kalendári visí dátum 31. 01. 2020. Niečo sa chystá. Dáma v čarovnej róbe a jej dekolt zdobia ligotavé šperky. Pán si leští topánky, kravata uviazaná okolo krku. Krok sem, krok tam. Tanec nacvičený... Všetko je zladené, môžeme ísť. Posledný januárový piatok sa v našom gymnáziu uskutočnil ďalší úspešný ročník študentského plesu.

13:05 – zazvonilo. Už všetci žiaci dostali polročné vysvedčenia. Školským laviciam dávajú na tri dni zbohom. No predtým prichádza patričná odmena – zábava v spoločenskej miestnosti gymnázia, naladenej do farieb ľadového kráľovstva.

Upravujú sa posledné detaily. Malá a veľká ručička na hodinkách sa onedlho ocitnú presne oproti sebe. Hostia postupne prichádzajú. Pomaly, ale isto sa miestnosť napĺňa skvelými ľuďmi. Odbilo šesť. Pred pódiom sa objavila sympatická dvojica moderátorov – Saša Resutíková zo sexty a Peter Tuček z III. A triedy – ktorá slávnostne otvorila podujatie. Nasledovali prvé úvodné tóny muziky z akordeónu, ktorého majstrom bol Samuel Adam zo sexty. Uvítací ceremoniál zavŕšil tanec členov žiackej školskej rady s pedagógmi.

Po skončení oficiálnej časti sa mohla začať skutočná neformálna zábava. Netrvalo dlho a tanečný parket sa celkom zaplnil. Nezostal nikto, kto by sa nebol nasýtil podmanivou hudbou. Tóny, našťastie, rozhýbali každú nohu. Dokonca praskali aj balóny, čo tiež svedčí o výbornom tempe a svižnom rytme veselia.

Na chvíľu sa opäť všetci príjemne usadili na hebké snehové stoličky. Druhú kultúrnu vsuvku tvoril duet žiakov – Timur Gatial a Peter Balážka, obaja zo sekundy – ktorí predviedli pieseň She is the one od Robbieho Williamsa. Lahodný hlas Timura a bezchybná hra Petra na klavíri si zaslúžili obrovský potlesk. O ôsmej, po presune do jedálne, si hostia mohli pochutnať na večernom menu, a tak si doplniť „vytancovanú“ energiu.

S naplneným bruškom lepšie padol aj ďalší kúsok umenia. Veľký úspech zožala tanečná kreácia Uršuly Babkovej, mimoriadne talentovanej žiačky kvinty, päťnásobnej majsterky Európy. Dôležitým bodom programu bolo pre mnohých zvečnenie najlepších momentov strávených s priateľmi pred plátnom. Úlohy fotografky sa ujala Lenka Bošková z I. A triedy.

Ešte pred polnocou sa predali štyri stovky tombolových lístkov. Pochopiteľne, veď tohtoročný repertoár cien bol skutočne pestrý. Tí, ktorí si lístky kúpili a mali šťastie, mohli vyhrať okrem iného smoothie maker, balíček rôznych druhov kávy či dokonca kameru. Poslednýkrát sa moderátori ozvali, keď nastal čas vyhlásiť víťazov tradičnej súťaže o tituly kráľa a kráľovnej plesu. Timea Petrežélová a Armand Majer, ktorí tieto „čestné hodnosti“ prijali, si zatancovali posledný valčík plesu.

Večer, dekorovaný vo farbách snehu a štipľavej zimy, sa premenil na noc plnú veselých krokov, šťastia a prenikavého výskotu. Ľadovce sa roztopili, cencúle padli, ale kráľovstvo zostalo. Z klziska sa stal „letný“ parket obsypaný živou mládežou. Všetci prítomní sa zabavili – so správnymi ľuďmi, v správnom čase a na správnom mieste. Spojila nás vynikajúca muzika, ktorá utužila vzťahy a zlepšila celkovú atmosféru v našom veľkom školskom úli.

Ďakujeme všetkým zúčastneným za vytvorenie vynikajúcej atmosféry, pedagógom za účasť a odborný výkon dozoru, pani kuchárkam školskej kuchyne za prípravu večerného menu, členom žiackej školskej rady za svedomitú organizáciu, ale aj všetkým sponzorom a podporovateľom, bez ktorých by sa Študentský ples 2020 nebol uskutočnil.

Armand Majer, IV. A
predseda ŽŠR

Fotogaléria