Súťažiť sa oplatí

Riaditeľ školy Mgr. Jaroslav Horváth v spolupráci s firmou TIWA vyhlásili pre žiakov gymnázia súťaž. Išlo o zhotovenie prezentácie s témou Prečo ísť študovať do Gymnázia vo Veľkom Krtíši?
Cieľom súťaže bolo získať od žiakov podnety, návrhy na zvýšenie záujmu o štúdium na Gymnáziu Augusta Horislava Škultétyho vo Veľkom Krtíši.
Sponzor súťaže, krtíšska pekáreň TIWA, vypísal finančnú odmenu vo výške 20 € za najlepšiu prezentáciu.
Víťazom súťaže sa stala dvojica dievčat z triedy sekunda: Júlia Vaňová a
Barbara Nemčoková. Obe výherkyne po prevzatí ceny od majiteľa firmy Radomíra Vágnera absolvovali exkurziu v pekárni, kde im bola vysvetlená a názorne ukázaná výroba pekárenských a cukrárenských výrobkov. Aby neostalo iba pri slovách a pohľadoch, dievčatám bolo dopriate „pošteklenie“ ich chuťových pohárikov. O úspešnosti akcie svedčia aj vyjadrenia výherkýň:

Júlia Vaňová (12): „Páčilo sa mi tam a odporučila by som to každému. Je to naozaj príjemná skúsenosť. Videli sme, ako sa vyrába pečivo, pečie, balí... Tešili sme sa z výhry. Sme rady, že naša práca bola aj zaujímavo odmenená.“
Barbara Nemčoková (13): „Exkurzia bola veľmi zaujímavá, dozvedeli sme sa nové informácie. Tiež by som odporučila každému šikovnému žiakovi zapojiť sa do tejto súťaže. Z výhry sme boli veľmi prekvapené.“  

Vanessa Kadeřábeková, žiačka 3. A triedy

Fotogaléria