Vianočná Budapešť

V stredu, 13.12. 2017, sa žiaci nášho gymnázia zúčastnili exkurzie Vianočná Budapešt. Exkurziu už tradične pripravili študenti sexty a II.A triedy v rámci programu Podnikanie v cestovnom ruchu. Ich úlohou bolo nielen zorganizovať a pripraviť program, ale aj zrealizovať sprievodcovské služby. Byť sprievodcom vyzerá ako jednoduchá úloha, no nie každý má odvahu vyskúšať si to. Natália, Sofia a Aďa z II.A to zvládli na jednotku.
Súčasťou programu bola prehliadka historickej hradnej časti mesta ( Rybárska bašta, Budínsky hrad), nám sv. Štefana a Baziliky Sv. Štefana a nechýbala návšteva tradičných vianočných trhov v centre Budapešti.

Hlavným bodom programu bola prehliadka budovy parlamentu v anglickom jazyku. Úlohy tlmočníka sa zhostil Michal Petrovič z II. A triedy, ktorý podal skutočne vynikajúci výkon. Táto budova patrí k najmajestátnejším a najstarším vládnym budovám v Európe a vidieť jej interiér stálo za to, veď sú tam uložené uhorské korunovačné klenoty.

Z exkurzie si tak každý mohol odniesť nespočetné množstvo zážitkov, poznatkov a hlavne štipku vianočnej atmosféry. Takto sme sa mysľou i dušou sviatočne naladili a môžeme sa tešiť na Vianoce.

Bianka Balgová, II.A trieda, Mgr. Miroslava Čopová, učiteľka PVCR

Fotogaléria