VIANOČNÁ VIEDEŇ – exkurzia gymnazistov

Dňa 8. decembra 2015 sme sa my - žiaci gymnázia, vydali spoznávať očarujúce mesto Viedeň. Cieľom našej návštevy bolo lepšie spoznať hlavné mesto Rakúska a navštíviť vianočné trhy, ktoré sa ako každý rok niesli v honosnej atmosfére. Organizáciu zájazdu mala pod palcom študentská cestovná kancelária CK Trip Tour, ktorá v tomto školskom roku pre svojich klientov pripravuje výlety a rozličné podujatia.

O 6:30h sme natešení sedeli v autobuse a čakali na posledné pokyny pred odchodom. Počas cesty nás sprievodcovia ( členovia CK Trip Tour ) pravidelne informovali o tom, kde sa práve nachádzame a čím sú výnimočné mestá Nitra, Bratislava i Viedeň.

Prvou zastávkou v historickej Viedni bol zámok Schönbrunn a jeho záhrady. Prezreli sme si záhrady, v ktorých sa kedysi prechádzali členovia rodiny Habsburgovcov, pokochali sme sa vianočnými trhmi na nádvorí zámku a už bol čas presunúť sa ďalej - do centra Viedne, ktoré sa hemžilo turistami, kočmi a bolo zaplnené stánkami s typickým vianočným tovarom.
Prešli sme najznámejšími ulicami a námestiami, všade bolo vidieť a cítiť vianočnú atmosféru. Prezreli sme si napr.: námestie Márie Terézie, Hofburg, Kohlmarkt a námestie Sv. Štefana, Dóm Sv. Štefana, zazreli sme aj Viedenskú univerzitu či Hofburg Theater. Posledným stanovišťom počas prehliadky centra Viedne bolo Radničné námestie, ktoré je každý rok v tom čase lákadlom vianočne naladených turistov. Najznámejšie viedenské vianočné trhy – Christkindlmarkt tu už boli v plnom prúde a vianočná výzdoba pripomínala rozprávku. Mali sme možnosť ochutnať tradične vianočné dobroty, kúpiť sebe či svojim blízkym malý vianočný darček alebo si len tak užiť vianočnú atmosféru. Po zotmení nastal čas rozlúčiť sa s metropolou Rakúska, no vôbec sa nám nechcelo. Hoci to bol náročný deň, pre každého z nás bol plný zážitkov a pravej vianočnej nálady. Bol to určite veľmi príjemný spôsob, ako si vychutnať čaro prichádzajúcich Vianoc.

Chcem sa poďakovať všetkým priaznivcom CK Trip Tour za účasť na našom zájazde, za vašu doterajšiu podporu. Tešíme sa na vás opäť na niektorom podujatí.

Prajem vám šťastlivý nový rok s množstvom cestovateľských zážitkov

ERIK MIHÁLIK – študent III.A triedy, GAHŠVK
generálny riaditeľ CK Trip Touru

Fotogaléria