VIANOČNÁ NÁLADA NA GYMNÁZIU A.H.ŠKULTÉTYHO

V stredu 3.decembra 2014 sa v našej škole už po tretíkrát uskutočnili Mikulášske trhy. Toto tradičné podujatie pripravili a organizovali študenti v rámci voliteľného predmetu Podnikanie v cestovnom ruchu pod vedením Mgr. Miroslavy Čopovej.
Už od rána vládol v spoločenskej miestnosti čulý predvianočný ruch. Kým predávajúci vyzdobovali a napĺňali stánky pestrou ponuku produktov prevažne domácej výroby, DJ Rado pripravoval ozvučenie a nedočkaví nakupujúci sa pripravovali minúť svoje úspory. A veru bolo kde míňať a aj z čoho vyberať. O medovníky, knihy, vianočné ozdoby, sladké pokušenia a rôzne ručne robené výrobky nebola núdza. Každý si tu pre seba určite niečo našiel a nejakú drobnosť si odniesol aj pre svojich blízkych ako darček, ktorý vždy poteší. Novinkou bola možnosť, nechať si s fotkou podľa vlastného výberu urobiť vankúš, tričko, kľúčenku alebo šálku s fotkou.

Trhy okrem predaja, nákupov a úspešného zjednávania cien príjemne dotvorila myšlienka charity i remeselnej výroby. Ich súčasťou boli tvorivé dielne, pod vedením pani farárky Mgr. Anny Kukulovej. So skupinkou šikovných ľudí , ktorých priviedla sme sa naučili vyrábať krásne slamené košíky, netradičný adventný veniec na drevenom polienku, ale aj rozličné vianočné ozdoby. Za ochotu podeliť sa s nami o vianočné posolstvo a niečomu nás aj priučiť jej veľmi pekne ďakujeme.

Špeciálne miesto mala tento rok "Zbierka materiálnej pomoci pre Ukrajinu". Patronát nad zbierkou prevzali študenti 2.A triedy. Dobrovoľníci počas celého mesiaca nosili oblečenie a rôzne spotrebné veci do domácnosti, ktoré veríme že poslúžia na zmiernenie ich ťažkej životnej situácie.
Nezabudli sme však ani na deti v Afrike, ktorým sme s pomocou pani kuchárok uvarili v rámci Projektu Školy pre Afriku - "Unicef punč pomoci". Suma za punč bola dobrovoľná a vyzbierané peniaze 30.-€ putujú práve na pomoc školákom v Afrike.

ĎAKUJEME VEĽMI PEKNE za podporu, pomoc a vedeniu školy za možnosť pokračovať v tradíciách. Sme veľmi radi, že sme aspoň malou čiastkou mohli zase pomôcť a urobiť radosť blízkym aj vzdialeným kamarátom. Už dnes sa tešíme na ďalší – 4. ročník Mikulášskych trhov na GYMNÁZIU A.H.ŠKULTÉTYHO vo Veľkom Krtíši.

Laura Kováčová, II.A trieda

Fotogaléria